Geïnspireerd door enthousiaste badmintonspelers die op zoek zijn naar verbetering en meer uitdaging is het initiatief voor Badmintonschool Utrecht ontstaan.

De trainingen van Badmintonschool Utrecht zijn bedoeld voor jeugdspelers die, aanvullend op de training bij de vereniging, extra willen trainen. Tijdens de trainingen staat de ontwikkeling van de speler centraal, de trainingen zijn dan ook speler gericht. De individuele ontwikkelpunten vormen de basis van de trainingsopzet. Tijdens de trainingen komen coördinatie, techniek, tactiek en mentale vaardigheden aan bod.

Ben jij een enthousiaste jeugdspeler en op zoek naar extra training om het beste uit jezelf te halen? Pak dan je kans!

Het belang van Badmintonschool Utrecht is groter dan alleen voor jeugdspelers. Deze spelers worden opgeleid van breedtesport naar prestatiesport, waardoor het niveau van de regio ook verhoogd wordt. Daarnaast is er de ambitie voor het opzetten van een opstaptraining. Badmintonschool Utrecht wil ook gaan dienen zowel als opleidingsinstituut, als vraagbaak voor trainers in de regio. Met mede als doel om de regio waarin Badmintonschool Utrecht actief is sterker te maken.
Verder wil Badmintonschool Utrecht graag de samenwerking aangaan met verenigingen in de regio, andere badmintonscholen en niet te vergeten met Badminton Nederland.